Στον κόσμο της ραπτικής και του κεντήματος μπορεί να γίνονται πολλά πράγματα στο χέρι αλλά υπάρχουν και μερικά εργαλεία τα οποία μας γλιτώνουν χρόνο αλλά και κόπο. Σε αυτό το άρθρο μας θα σας παρουσιάσουμε τα σημαντικότερα εργαλεία ραπτικής αλλά και τον τρόπο που λειτουργούν. 


Ξεκινάμε με το εργαλείο κατασκευής κορδονιού της Prym

To σχήμα του έδωσε και το όνομά του, μιας και ονομάζεται αστέρι της Prym. Ποια είναι η λειτουργικότητα του; στο να εξασφαλίζη γρήγορο πλέξιμο για βραχιόλια, λαβές τσάντας, σελιδοδείκτες αλλά και ιμάντες για γυαλιά. Χρησιμοποιήστε το για να πλέξετε έως και επτά νήματα σε ένα λουράκι σε μερικά εύκολα βήματα. Δεδομένου ότι η χρήση του είναι τόσο εύκολη, ακόμη και οι νέοι λάτρεις του πλεξίματος θα διασκεδάσουν πολύ στη χειροτεχνία και θα επιτύχουν δημιουργικά αποτελέσματα σε χρόνο μηδέν. Για λεπτές κλωστές, το αστέρι πλεξούδας με πλάτος 1,5 mm είναι κατάλληλο, ενώ το αστέρι πλεξούδας MAXI με πλάτος αυλακώσεως 4 mm μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέλεια για παχύτερες μάλλινες κλωστές και δερμάτινες ταινίες. Η συσκευασία περιλαμβάνει λάστιχο για προσωρινή στερέωση του νήματος και εγχειρίδια οδηγιών.

Αγοράστε το online στο κατάστημά μας κάνοντας CLICK EΔΩ


Μηχανή ξυρίσματος πλεκτών / Χνουδοκόφτης

Πολλές φορές στα πλεκτά μας ρούχα και αξεσουάρ μετά από συχνή χρήση αρχίζουν και εμφανίζονται χνούδια τα οποία δείχνουν το ρούχο μας πιο παλιό από ότι πραγματικά είναι. Για αυτό τον λόγο η Prym έγβαλε αυτό το εργαλείο όπου με απλό και γρήγορο τρόπο αφαιρούμε τα χνούδια και κάνουμε το ρούχο μας σαν καινούργιο.


Αγοράστε το online στο κατάστημά μας κάνοντας CLICK EΔΩ


Βελόνα Κεντήματος Prym

Το Punch needle Prym είναι το κιτ που είναι ιδανικό να δημιουργεί μοτίβα κεντημένα με εύκολο τρόπο. Η βελόνα Punch είναι ένα εργαλείο που προσφέρει σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των αρχάριων, έναν εύκολο τρόπο επίτευξης τρισδιάστατου εφέ κεντήματος. Το κιτ βελόνας Punch, χάρη στο σετ βελόνας με τρία μεγέθη, προσαρμόζεται στο πάχος του νήματος που θέλετε να ταιριάζει για τις διαφορετικές υφές του υφάσματος ή του καμβά κεντήματος. Οι μετρήσεις της βελόνας που βρίσκονται στο εσωτερικό και που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα, ξεκινούν από την καλύτερη μέτρηση 1,3 mm. (Πάχος νήματος 0-1), το μέσο 1,6 mm (πάχος σπειρώματος 1-2) και το παχύτερο 2,2 mm (πάχος νήματος 2-4, π.χ. μαλλί για κάλτσες). Στη λαβή διάτρησης είναι δυνατό να επιλέξετε το μήκος της βελόνας στη μετρική κλίμακα και κατά συνέπεια να διαφοροποιήσετε το βάθος της βελονιάς. Η μαλακή λαβή της διάτρησης ταιριάζει άνετα στο χέρι και η δημιουργία μικρών και εκλεπτυσμένων προσαρμογών ή πιο περίτεχνων διακοσμητικών έργων είναι ευχάριστη και δεν κουράζει. Η συσκευασία του κιτ διάτρησης περιλαμβάνει: τρεις βελόνες με προστασία, ένα σπείρωμα βελόνας και ένα φυλλάδιο με λεπτομερείς οδηγίες. Τα προστατευτικά που περιέχουν τις βελόνες εξασφαλίζουν ασφαλή αποθήκευση του άκρου της βελόνας. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε κόλλα υφάσματος, ο οποίος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να στερεώσετε τις βελονιές που αποτελούν το πίσω μέρος του κεντήματος.


Αγοράστε το online στο κατάστημά μας κάνοντας CLICK EΔΩ