Σταμπωτο χρυσοκεντητο κεντημα, τι ειναι; πως το κενταμε; τι επιλογες εχουμε;


Το σταμπωτό χρυσοκεντητό κέντημα είναι ένας ολόκληρος κόσμος δημιουργίας. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται σαν την “ζωγραφική” του κεντήματος. Για ποιο λόγο όμως; μα για τις άπειρες επιλογές που δίνονται στο κέντημα. Ας τις δούμε πιο αναλυτικα.


  • Το μέγεθος του καμβά. Σημαντικό γιατί μπορεί να καλύψει από μικρές επιφάνειες μέχρι ολόκληρα τραπέζια. Επίσης το μικρό σεμέν είναι τέλειο για τα πρώτα βήματα σε αυτό τον μαγικό κόσμο και αντίστοιχα το κλασικό σεμέν και το καρέ είναι ιδανικό για ιδιαίτερες δημιουργίες που καλύπτουν και τις γυναίκες που έχουν μεγάλη εμπειρία.
  • Το ήδη χρυσοκεντημένο σημείο. Είναι τέλεια κατασκευασμένο από τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα που δημιουργούν διαφορετικά μοτίβα μοναδικής ομορφιάς. Λουλούδια, φύλλα, ρετρό, αλλά και μοντέρνα σχέδια καλλύπτουν ένα ευρύ φάσμα που ταιριάζει σε κάθε γούστο.
  • Πολλές επιλογές στο χρώμα που έχει το χρυσοκεντημένο μοτίβο. Χρυσό ανοιχτό, χρυσό μεσαίο, χρυσό σκούρο, μπρονζέ, ασημί, μπεζ (ροζ χρυσό), είναι μερικές από τις βασικές επιλογές σας, η οποίες σε πολλά σχέδια συνδιάζονται μεταξύ τους σε αρμονικούς συνδιασμούς.
  • Το περιμετρικό στόλισμα, είναι καθαρά δικής σας επιλογής και δικού σας γούστου μέσα από πληθώρα τόσο σχεδίων όσο και χρωμάτων. 


Μέχρι στιγμής στο σταμπωτό χρυσοκεντητό κέντημα βλέπετε πως δημιουργούνται άπειρες επιλογές. Και αν σας πούμε πως όλες αυτές που μόλις διαβάσατε ήταν μόνο η αρχή; Γιατί από αυτό το σημείο και μετά μπαίνει και το δικό σας γούστο αλλά και το μεράκι που δημιουργεί το κέντημα βελονιά προς βελονιά.


Πραγματικά μπορείτε να κεντήσετε με όποιο χρώμα εσείς αγαπάτε, μπορείτε να στολίσετε με χάντρες, πέρλες ακόμα και πούλιες κάνωντας βήμα - βήμα το δικό σας κέντημα.


Τα κεντήματα που δεν έχουν περίγγραμμα (όριο σχεδιαγράμματος) μπορούυμε να τοποθετήσουμε λασέ της αρεσκείας μας σε διάφορα σχέδια. Πριν το κεντήσουμε τοποθετούμε το λασέ που έχουμε επιλέξει μαρκάροντας με καρφίτσες πάνω στο κέντημα. Σχεδιάζουμε με μολύβι το εσωτερικό του λασέ βάζοντας έτσι όρια στα σημεία που πρέπει να κεντηθεί το έργόχειρο ώστε να τοποθετηθεί στο τέλος το λασέ με άψογη συμμετρία για άρτιο αποτέλεσμα.


                                                                      


Πως ομως δημιουργουμε το κεντημα ντυνοντας το, ποια τεχνικη χρησιμοποιουμε; 


Για να κεντήσουμε το σταμπωτό χρησιμοποιούμε μία από τις δημοφιλέστερες τεχνικές, που δεν είναι άλλη από την σταυροβελονιά. Οι πιο έμπειρες σίγουρα ξέρουν πως γίνεται αλλά θα παρουσιάσουμε με απλά βήματα αυτή την τεχνική για να μάθουν τα βήματα και όσες μπαίνουν τώρα στον κόσμο του κεντήματος. 



Πως γίνεται η σταυροβελονιά;


Το λέει και η ονομασία της. Η συγκεκριμένη βελονιά “χτίζεται” με πλάγιες βελονιές που διασταυρώνονται μεταξύ τους. Στην αρχή θα πρέπει να μετρήσετε δύο κλωστές – κουτάκια και να προχωρήσετε από αριστερά προς τα δεξιά χρησιμοποιώντας λοξές βελονιές. Γυρνώντας την βελόνα προς την αριστερή μεριά, θα πρέπει να σταυρώνετε πάντα στα σημεία της προηγούμενης βελονιάς.


Μερικές χρήσιμες συμβουλές.


  • Πολύ σημαντικό είναι να ξέρετε από πριν το σχέδιο που θα δημιουργήσετε και σε ποιο μέγεθος θα το κεντήσετε. Διαφορετικά κεντιέται ένα μικρό σεμέν και σε άλλη κλίμακα ένα μεγάλο καρέ. 
  • Μεγάλο ρόλο παίζει και το μέγεθος του καμβά όπου θα δημιουργήσετε το κέντημα. Υπάρχουν 4 βασικά είδη καμβάδων με το μικρότερο να είναι το νούμερο 7 όπου ο καμβάς είναι λεπτότερος και το μεγαλύτερο το 10 όπου ο καμβάς είναι πιο χοντρός. 
  • Είναι σημαντικό να έχετε αρκετές κλωστές ώστε να φτάσουν για το σύνολο της δημιουργίας σας
  • Ακουλουθήστε πάντα την ίδια φορά στις σταυροβελονιές σας για να έχετε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα
  • Αφήστε 4-6 εκατοστά στην περίμετρο για τα περίφημα στριφώματα που θα πρέπει να γίνουν μόλις έχετε τελειώσει το κέντημα


Λεπτομέρειες σταμπωτών χρυσοκεντητών κεντημάτων


                                                                


Εμείς στο κατάστημα μας Καζαντίδης είμαστε δίπλα σας για όποια απορία έχετε. Είμαστε δίπλα σας για να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό σταμπωτό κέντημα. 


Δείτε τα σταμπωτά χρυσοκέντητά μας κεντήματα κάνοντας CLIK ΕΔΩ

Δείτε τους οδηγούς μας κάνοντας CLICK EΔΩ